zaterdag 28 maart 2015

Recept: Frambozenbrownies

Hallo allemaal,
Vandaag heb ik voor jullie weer eens een recept. Dit keer een brownie recept en nog een hele speciale ook. Ik doe niet zo heel vaak een nagerecht dus het leek mij wel leuk om eens een keer wat anders te doen. Ik wens jullie alvast veel plezier bij het maken!

Algemene informatie:
Type: nagerecht
Aantal Kcal: 315
Aantal stuks: 18
Totale bereidingstijd: 20 minuten, 2 uur wachten, 30 minuten oventijd.

Ingrediënten:
  • 250 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 1 vanillestokje (zakje)
  • 6 eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g witte chocolade
  • 250 g frambozen (bakje à 125 g)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.
  4. Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!
Klik hier om meer over dit recept te weten te komen en klik hier als je op zoek bent naar nog meer recepten!

I Love You All,
xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten