zaterdag 14 februari 2015

Recept: Pitabroodje met pompoentaijne en falafel

Hallo allemaal,
Vandaag heb ik voor jullie een wat winters recept. Ik denk dat niet iedereen heel goed weet wat dit recept nou eigenlijk inhoud. Ik wist het zelf in het begin ook niet! Daarom heb ik ook voor dit recept gekozen, omdat de ingrediënten wel erg makkelijk herkenbaar zijn. Eens een keer wat anders! Ik hoop dat jullie het leuk vinden en 
alvast veel plezier met het bereiden ervan!

Algemene informatie
Type: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Aantal kcal: 620
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 pompoen
    • 1½ rode ui
    • 1 teen knoflook
    • 20 g boter
    • 1 tl ras el hanout
    • 3 el rozijnen
    • 250 ml kraanwater
    • 350 g kikkererwten (pot)
    • 1 el olijfolie
    • 250 g falafelballetjes
    • 8 pitabroodjes
    • 100 g ijsbergsla

    Bereidingswijze
    1.Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.

    3. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.


    Combinatietip:

    Lekker met tzatziki of yoghurt met munt.

    Wil je een filmpje zien of meer over dit recept weten klik dan hier of wil je een ander recept zoeken klik dan hier

    I Love You All,
    xxx


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten